Taco su sultinga malta mėsa ir sūriu: įdomaus užkandžio receptas

Šis receptas bus tikras atradimas visiems skanių ir lengvai paruošiamų patiekalų mėgėjams.

Tacos – tai ne tik patiekalas, bet ir tikras kulinarinis malonumas, kuriame dera traškios tortilijos, aromatinga mėsa, švelnus sūris ir aštrus padažas. Tai puiki idėja šeimos vakarienei ar neformaliam draugiškam pobūviui.

Liliya.cooking puslapyje pasakojama, kaip pasigaminti tacos su sultinga malta mėsa, daržovėmis ir sūriu, taip pat dalijamasi tobulo padažo kūrimo paslaptimis.

Receptas

Ingredientai

Pagrindas:

  • Tortilijos „taco” 6 vnt.
  • Įdaras (jautienos arba vištienos) 500 g
  • Svogūnas 1 vnt.
  • Bulgariški pipirai 1 vnt.
  • Konservuoti kukurūzai 1 skardinė
  • Druska
  • Pipirai
  • Paprika 1 šaukštelis
  • Česnakų prieskoniai 1 šaukštelis.
  • Pomidorų padažas 2 valgomieji šaukštai
  • Kietasis sūris 200 g

Padažui:

  • Majonezas 2 šaukštai
  • Grietinė 2 šaukštai
  • Česnakas 1 skiltelė
  • Šviežias agurkas 1 vnt.
  • Krapai 1 ryšelis

Paruošimas

  1. Įkaitintoje keptuvėje apkepkite susmulkintą svogūną iki auksinės spalvos. Sudėkite maltą mėsą ir kepkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami.
  2. Kai mėsa pakeis spalvą, sudėkite smulkiai supjaustytą papriką, kukurūzus, pomidorų padažą ir prieskonius. Troškinkite dar 5-7 minutes, kol mėsa visiškai iškeps.
  3. Ant tortilijos dėkite paruoštą mėsos įdarą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir atsargiai sulenkite per pusę.
  4. Dėkite takosus ant kepimo skardos ir dėkite į 190 °C įkaitintą orkaitę 7-10 minučių, kad išsilydytų sūris ir tortilijos taptų traškios.
  5. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite grietinę, majonezą, smulkintą česnaką, tarkuotą agurką ir smulkiai pjaustytus krapus. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  6. Dėkite paruoštus takosus į lėkštę, užpilkite padažu ir patiekite karštus. Papuoškite šviežiomis žolelėmis arba pridėkite laimo skiltelių, kad skonis būtų išraiškingesnis.

Patarimai:

  • Jei mėgstate aštrų maistą, į įdarą įberkite aitriųjų paprikų arba aštraus padažo.
  • Prieš kepant tortilijas galima apšlakstyti trupučiu alyvuogių aliejaus, kad jos taptų dar traškesnės.
  • Įdarą galite pagardinti griežinėliais pjaustytais pomidorais arba avokadu.
  • Labai tinka su gvakamole, salsa arba klasikiniu meksikietišku užkandžiu – trintomis pupelėmis.

Šis receptas bus tikras atradimas visiems skanių ir lengvai paruošiamų patiekalų mėgėjams. Paruoškite tacos su sultinga malta mėsa, sūriu ir subtiliu padažu ir jie tikrai taps mėgstamiausiu užkandžiu jūsų namuose.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"