Vienas konditeris pasidalijo pyrago, kuris gaminamas be sviesto, receptu
Konditerė ir „Scientifically Sweet” įkūrėja Christina Marsillese pasidalijo receptu ir atskleidė geriausią būdą, kaip užtikrinti, kad šokoladinis pyragas būtų sodresnis ir kreminis, rašo express.co.uk.
Viena iš geriausio drėgno šokoladinio pyrago recepto paslapčių yra grietinė, – pažymėjo ji. – „Grietinė suteikia pienišką prieskonį ir sodrų skonį, kurio trūksta sviesto pagrindu pagamintiems pyragams”.
Konditerijos šefė paaiškino, kad grietinė suriša daugiau drėgmės pyrago tešloje, todėl pyrago tekstūra labiau tirpsta burnoje ir yra labai skani.
Šokoladinis tortas – receptas
Ingredientai:
- 250 g paprastų miltų,
- 200 g cukraus pudros,
- 110 g šviesaus rudojo cukraus,
- 55 g kakavos miltelių,
- vienas arbatinis šaukštelis raugo,
- vienas arbatinis šaukštelis sodos,
- du dideli kiaušiniai,
- vienas arbatinis šaukštelis gryno vanilės ekstrakto,
- 140 ml karštos kavos,
- 180 ml riebios grietinės,
- 120 ml augalinio aliejaus.
Paruošimas:
- Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. Švelniai patepkite dvi apvalias pyrago formas aliejumi ir išklokite jas kepimo popieriumi.
- Miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, kepimo miltelius ir sodą persijokite sieteliu į didelį dubenį. Suberkite abiejų rūšių cukrų ir druską, tada gerai išmaišykite.
- Į atskirą vidutinio dydžio dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite, tada supilkite į dubenį su sausais ingredientais.
- Rankiniu maišytuvu arba mediniu šaukštu viską sumaišykite, kol gausite vientisą, tirštą ir gerai išmaišytą pyrago tešlą.
- Tada lėtai supilkite karštą kavą. Stenkitės ją pilti palaipsniui dviem etapais, kad nesusidarytų gumuliukų, tada viską išmaišykite.
- Tolygiai padalykite pyrago tešlą į paruoštas pyrago formas ir 30 minučių pašaukite į orkaitę.
- Išėmę pyragus iš orkaitės, palikite juos formose 15 minučių, tada išimkite ir padėkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
- Kai pyragaičiai atvės, aptepkite juos glajumi. Jį galite pasigaminti patys arba naudoti pirktinį.