Skaniausia šarlotė su obuoliais ir cinamonu: paprastas kepimo receptas

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Charlotka su obuoliais labai lengvai paruošiama iš paprastų ingredientų.

Klasikinę šarlotę su obuoliais ir cinamonu paprasta paruošti ir greitai suvalgyti. Sausainių tešla minkšta ir švelni, tiesiog tirpsta burnoje, o obuoliai ir cinamonas iškepę tampa dar kvapnesni. Receptu pasidalinta „The Saporito” svetainėje.

Šiam obuolių pyragui nereikia jokių ypatingų kulinarinių įgūdžių. Tiesiog geriau laikytis kelių patarimų:

  • Kiaušiniai turi būti kambario temperatūros (iš šaldytuvo juos išimkite bent 15 minučių prieš kepimą).
  • Cinamono kiekis šiame recepte priklauso nuo jūsų pageidavimų.
  • Sodai gesinti būtinai reikėtų įpilti acto. Jį galite pakeisti citrinos sultimis.
  • Nepamirškite kepimo formos patepti aliejumi ir pabarstyti miltais, prieš pilant į ją šarlotės tešlą.

Tinka bet kokia kepimo forma. O obuolius galite rinktis tokius, kokius mėgstate.

Obuolių šarlotė

Sudedamosios dalys:

  • Trys kiaušiniai;
  • 1 puodelis cukraus;
  • 1 puodelis miltų;
  • po ½ šaukštelio sodos ir acto;
  • trys obuoliai;
  • cinamonas.

Paruošimas:

  1. Išplakite kiaušinius su cukrumi. Suberkite miltus ir sodą su actu ir išmaišykite.
  2. Obuolius supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir pabarstykite cinamonu.
  3. Sudėkite obuolius į tešlą, gerai išmaišykite ir supilkite masę į kepimo indą (pateptą aliejumi ir pabarstytą miltais).
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą vieną valandą, tikrinkite, ar pyragas iškepęs, dantų krapštuku.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"