Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Charlotka su obuoliais labai lengvai paruošiama iš paprastų ingredientų.
Klasikinę šarlotę su obuoliais ir cinamonu paprasta paruošti ir greitai suvalgyti. Sausainių tešla minkšta ir švelni, tiesiog tirpsta burnoje, o obuoliai ir cinamonas iškepę tampa dar kvapnesni. Receptu pasidalinta „The Saporito” svetainėje.
Šiam obuolių pyragui nereikia jokių ypatingų kulinarinių įgūdžių. Tiesiog geriau laikytis kelių patarimų:
- Kiaušiniai turi būti kambario temperatūros (iš šaldytuvo juos išimkite bent 15 minučių prieš kepimą).
- Cinamono kiekis šiame recepte priklauso nuo jūsų pageidavimų.
- Sodai gesinti būtinai reikėtų įpilti acto. Jį galite pakeisti citrinos sultimis.
- Nepamirškite kepimo formos patepti aliejumi ir pabarstyti miltais, prieš pilant į ją šarlotės tešlą.
Tinka bet kokia kepimo forma. O obuolius galite rinktis tokius, kokius mėgstate.
Obuolių šarlotė
Sudedamosios dalys:
- Trys kiaušiniai;
- 1 puodelis cukraus;
- 1 puodelis miltų;
- po ½ šaukštelio sodos ir acto;
- trys obuoliai;
- cinamonas.
Paruošimas:
- Išplakite kiaušinius su cukrumi. Suberkite miltus ir sodą su actu ir išmaišykite.
- Obuolius supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir pabarstykite cinamonu.
- Sudėkite obuolius į tešlą, gerai išmaišykite ir supilkite masę į kepimo indą (pateptą aliejumi ir pabarstytą miltais).
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą vieną valandą, tikrinkite, ar pyragas iškepęs, dantų krapštuku.