Jį labai lengva paruošti, o jums tereikia keturių ingredientų: maltos mėsos, kiaušinių, svogūnų ir prieskonių.
Orkaitėje keptas maltos mėsos vyniotinis su sveiku kiaušiniu viduryje labai gražiai atrodo pjaustytas ir puikiai papuoš jūsų šventinį stalą.
Jį labai lengva paruošti, reikės tik keturių ingredientų: maltos mėsos, kiaušinių, svogūnų ir prieskonių.
Receptas
Ingredientai:
- malta kiauliena 250 g
- malta vištiena 250 g
- vištienos kiaušiniai 4 vnt.
- svogūnai 1 vnt.
- malta paprika 1 šaukštelis.
- maltų juodųjų pipirų
- druska
- augalinis aliejus
Paruošimas:
- Tris kietai išvirtus kiaušinius nuo virimo temperatūros virkite aštuonias minutes. Atvėsinkite ir nulupkite.
- Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.
- Į dubenį sudėkite kiaulienos ir vištienos faršą, įmuškite vieną kiaušinį, suberkite svogūną, papriką, maltus juoduosius pipirus, druską, išmaišykite ir suberkite ant dubens dugno.
- Ant folijos paskleiskite maltinukus maždaug vieno centimetro storio sluoksniu. Į vidurį dėkite kiaušinius ir folija suvyniokite. Dėkite į kepimo indą.
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, tada atidarykite foliją ir siųskite į orkaitę dar 10 minučių, kol taps auksinės spalvos. Leiskite vyniotiniui visiškai atvėsti folijoje ir tada supjaustykite griežinėliais.