Patiekite bulvytes kaip atskirą patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos, daržovių, su grietine ar bet kokiu padažu.
Bulvinės bulvytės labai panašios į visų mėgstamus bulvinius blynus. Tačiau šiame recepte jie gaminami ne iš žalių bulvių, o iš bulvių košės, kuri gali būti likusi po vakarienės.
Patiekite bulvytes kaip atskirą patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos, daržovių, su grietine ar bet kokiu padažu.
Receptas
Ingredientai:
- bulvės 400 g
- vištienos kiaušinis 1 vnt.
- kietasis sūris 100 g
- kvietiniai miltai 2 valgomieji šaukštai.
- bulvių prieskonių 1 šaukštelis.
- maltų juodųjų pipirų
- druska
- augalinis aliejus
Paruošimas:
- Kietąjį sūrį sutarkuokite vidutine tarka.
- Bulves nuplaukite, nulupkite ir virkite 20 minučių nuo virimo temperatūros. Nusunkite vandenį ir sutrinkite bulves. Pagardinkite druska, pipirais, prieskoniais, miltais, kietuoju sūriu ir įmuškite kiaušinį. Išmaišykite iki vientisos masės.
- Keptuvėje su trupučiu įkaitinto augalinio aliejaus šaukštu dėkite nedideles bulvių tešlos porcijas, suformuokite bulvytes ir kepkite ant vidutinės ugnies po 3-4 minutes iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
- Paruoštas bulvytes sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų aliejaus perteklius.