Bulvių paplotėliai su sūriu: neįprastas receptas

Patiekite bulvytes kaip atskirą patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos, daržovių, su grietine ar bet kokiu padažu.

Bulvinės bulvytės labai panašios į visų mėgstamus bulvinius blynus. Tačiau šiame recepte jie gaminami ne iš žalių bulvių, o iš bulvių košės, kuri gali būti likusi po vakarienės.

Patiekite bulvytes kaip atskirą patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos, daržovių, su grietine ar bet kokiu padažu.

Receptas

Ingredientai:

  • bulvės 400 g
  • vištienos kiaušinis 1 vnt.
  • kietasis sūris 100 g
  • kvietiniai miltai 2 valgomieji šaukštai.
  • bulvių prieskonių 1 šaukštelis.
  • maltų juodųjų pipirų
  • druska
  • augalinis aliejus

Paruošimas:

  1. Kietąjį sūrį sutarkuokite vidutine tarka.
  2. Bulves nuplaukite, nulupkite ir virkite 20 minučių nuo virimo temperatūros. Nusunkite vandenį ir sutrinkite bulves. Pagardinkite druska, pipirais, prieskoniais, miltais, kietuoju sūriu ir įmuškite kiaušinį. Išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Keptuvėje su trupučiu įkaitinto augalinio aliejaus šaukštu dėkite nedideles bulvių tešlos porcijas, suformuokite bulvytes ir kepkite ant vidutinės ugnies po 3-4 minutes iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
  4. Paruoštas bulvytes sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"