Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Kaip paruošti gardžiausius kopūstų kotletus ir kokias paslaptis turėtumėte žinoti apie šį patiekalą, skaitykite toliau.
Kotletai gali būti gaminami iš daugelio produktų, tačiau reikia žinoti keletą kulinarijos paslapčių, kad toks patiekalas būtų skanesnis. Pavyzdžiui, kopūstų kotletai – ir šis patiekalas gali jus tikrai nustebinti, juolab kad juos galima valgyti net per gavėnią.
Kaip pasigaminti gardžiausius kopūstų kotletus ir kokias šio patiekalo paslaptis turėtumėte žinoti, pasakoja „RBC-Ukraina”, remdamasi receptu „YouTube” kanale „Smachno ta simply”.
Receptas
Ingredientai:
- Kopūstai – 700 g
- Bulvės – 2 vnt.
- Svogūnai – 2 vnt.
- Morkos – 1 vnt.
- Manų kruopos – 3-4 valg. šaukštai.
- Džiovintas česnakas – 1 šaukštelis (arba 2-3 skiltelės)
- Kepimo aliejus
- džiūvėsėliai
- Druska, malti juodieji pipirai, kiti prieskoniai – pagal skonį
Paruošimas:
- Kopūstus reikia gerai nuplauti ir smulkiai supjaustyti. Sudėkite kopūstus į puodą, įberkite šiek tiek druskos, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant ugnies.
- Užvirinkite vandenį, tada reikia sumažinti ugnį ir palikti ant viryklės dar 15-25 min.
- Jei kopūstai labai seni – tuomet palikite ilgiau, jei nelabai seni – pakaks 15 minučių.
- Smulkiai supjaustykite svogūnus ir sutarkuokite morkas. Taip pat nulupkite ir sutarkuokite bulves.
- Nusausinkite kopūstus, o svogūnus ir morkas kepkite keptuvėje 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos. Įberkite druskos, pipirų, česnako ir mėgstamų prieskonių. Gerai išmaišykite.
- Giliame dubenyje sumaišykite kopūstus, tarkuotas bulves ir keptas daržoves. Suberkite manų kruopas ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Pamirkykite rankas šiltame vandenyje ir suformuokite kotletukus. Pamirkykite juos džiūvėsėliuose, kad gautųsi skani plutelė. Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol apskrus.
- Patiekite karštus arba šaltus. Galite pabarstyti žolelėmis, įpilti grietinės ar mėgstamo padažo.